MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotowanie frykasów zacznij od ugotowania rosołu. Mięso...
fot. 123rf/photovs/zdjęcie ilustracyjne

Potrawka z kurczaka w kremowym, białym sosie. Kaszubi mówią na to danie "frykasy". Jest naprawdę pyszne i można je zrobić z mięsa z rosołu

Ferkase - kaszubska potrawka z kurczaka. Krok 1

Przygotowanie frykasów zacznij od ugotowania rosołu. Mięso drobiowe oraz włoszczyznę zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Dodaj także opalaną nad gazem cebulkę oraz liście laurowe. Na koniec wyjmij mięso i odlej 400 ml bulionu.

Zobacz również

Nowa wystawa w Radomiu "Golden hour – złota godzina” Justyny Adamczyk

Nowa wystawa w Radomiu "Golden hour – złota godzina” Justyny Adamczyk

Już w piątek dwie Podlasianki powalczą o koronę najpiękniejszej Polki. Zobacz zdjęcia

Już w piątek dwie Podlasianki powalczą o koronę najpiękniejszej Polki. Zobacz zdjęcia

Polecamy

Kontakt z tymi owadami może zabić. Nie tylko Ewa Sałacka zmarła „od osy”

O TYM SIĘ MÓWI
Kontakt z tymi owadami może zabić. Nie tylko Ewa Sałacka zmarła „od osy”

Przegląd prasy z Sulejowa w czerwcu

Przegląd prasy z Sulejowa w czerwcu

Koniec rynku pracownika w transporcie?

Koniec rynku pracownika w transporcie?