MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Mirosława Nykiel: "Wielki sukces, czerwona kartka dla partii słusznie nierządzącej"

NOWE
Mirosława Nykiel: "Wielki sukces, czerwona kartka dla partii słusznie nierządzącej"

Jakub Rybus z Moravii królem strzelców 4. ligi. Tak fetował ten sukces z drużyną FOTO

Jakub Rybus z Moravii królem strzelców 4. ligi. Tak fetował ten sukces z drużyną FOTO

Polecamy

9 najlepszych atrakcji Warszawy dostępnych za darmo. Polecają je sami turyści

9 najlepszych atrakcji Warszawy dostępnych za darmo. Polecają je sami turyści

Niesprawiedliwy nauczyciel kształtuje przyszłego populistę

Niesprawiedliwy nauczyciel kształtuje przyszłego populistę

Państwa Unii Europejskiej: kompletna lista ze stolicami. Gdzie potrzeba paszportu?

Państwa Unii Europejskiej: kompletna lista ze stolicami. Gdzie potrzeba paszportu?